Rektangulära ventilationskanaler

I vårt produktsortiment av rektangulära ventilationskanaler finns elva grundmodeller samt samlingslådor och rensluckor. Samtliga kanaler kan levereras i galv, aluzink, rostfritt, svartplåt och Magnelis. Det finns två olika typer av ytskydd och sex olika former av isolering. Vi har en egen svetsverkstad som tillverkar Im-kanaler i svartplåt eller rostfritt. Det går även att beställa kanaler i halvfabrikat.
Leveranstiden är i normalt 10 arbetsdagar eller enligt överenskommelse.

Så görs våra kostnadsberäkningar

Priset beräknas genom att antal kvadratmeter räknas ut för respektive ventilationskanal. Detta multipliceras med plåtpriset per kvm efter måttet på största sida. Olika detaljer har olika antal formförändringsenheter, FFE, beroende på hur lång tid det tar att tillverka just den detaljen. Samma princip gäller för beräkning av isoleringskostnaden. Beroende på projektets storlek och art lämnas en viss rabatt enligt överenskommelse.

Kontakta Erik Grune för prislista eller en mer utförlig beskrivning av vår prissättning.
E-post: erik.grune@profiduct.se Direkttelefon/mobil: 036-37 72 54

Kanalskola

Hur fungerar våra koder vid beställning? Vad blir prisskillnaden om jag väljer ett annat material? Med jämna mellanrum ordnar vi ”kanalskola” på initiativ från våra kunder. Där går vi igenom hur man styckar ut från en träningsritning med hjälp av Profiducts kodsystem, vilket gör kunderna säkrare i sina beställningar. Grupperna brukar bestå av 7–15 personer. Vill ni ha ”kanalskolan” på plats hos er tar den ca 2,5 timme. Har ni möjlighet att komma till en av våra anläggningar kombinerar vi med rundvandring på företaget och en lunch. Då brukar vi räkna med en halvdag.

Standardlängder

Samtliga kanaler levereras komplett med packning och gejder i rätta längder (max längd 2 m). Detta gäller ej svartplåtskanaler.

För tillverkning av rakkanaler har Profiduct tre olika kanalmaskiner med olika standardlängder: 2000, 1500, 1250, 1170 eller 2340 mm. Beställ gärna i löpmeter.

Isolering

Vi har sex olika typer av isolering.

Beteckning Beskrivning Dimension
LY3 Ljudisolering Cleantec 30 mm 30 mm
LY5 Ljudisolering Cleantec 50 mm 50 mm
LY10 Ljudisolering Cleantec 100 mm 100 mm
AC15 Brandklass EI15 Cleantec 30 mm 30 mm
AC30 Brandklass EI30 Cleantec 70 mm 70 mm
AC60 Brandklass EI60 Cleantec 120 mm 120 mm

Typgodkända kanalsystem – Profiduct TG

Sedan 1994 har Profiduct kunnat erbjuda typgodkända ventilationskanaler med täthetsklass C. För att uppnå täthetsklass C efter montage på bygget krävs att Profiducts monteringsinstruktion följs noggrant.

Profiducts typgodkända kanalsystem heter ProfiductTG. Vid beställning är det mycket viktigt att meddela när Profiduct TG önskas.

Kompletterande detaljer

Du kan naturligtvis beställa en extra uppsättning med kompletterande detaljer om du önskar.

Beteckning Beskrivning
BFPG-25 Skarvslist PG
BFPG-46 Tätningslist ljusgrå 120m/kartong
BFPG-12 Gejdskena
BFPG-55 Innerhörn 100 st/kartong
HP Hattprofil
DRÄN Dräneringskopp
BFPG-47 Tätningslist mörkgrå

BAKK

BAKB

BAKG

BAKD

BAKD-6

BAKC

BAKC-6

BAKS

BAKT

BAKF

BAKA

Kompletterande detaljer

Samlingslådor standard

Samlingslådor BDEH

Rensluckor